Fornøyde Kunder

Fornøyde Kunder

– Folk jeg snakker med, tror ikke det er sant, ler Ulf Normann, 52, som har fått livet forandret det siste året. I dag er Ulf aktiv igjen og kan holde på med det han elsker; jakt og hundene. Sammen med sin samboer Åsa, driver de også et populært fiskerøkeri.

– Folk jeg snakker med, tror ikke det er sant, ler Ulf Normann, 52, som har fått livet forandret det siste året. I dag er Ulf aktiv igjen og kan holde på med det han elsker; jakt og hundene. Sammen med sin samboer Åsa, driver de også et populært fiskerøkeri.

Smerte og søvnforstyrrelser

I lang tid har Ulf lidd av sterke muskelsmerter som periodevis har medført sykemeldinger.

– Når den var som verst kunne jeg nesten ikke gå, og jeg spiste 15 mg kortison daglig. Dessuten har jeg en 20 år gammel skade i armen, som verker om natten.

Ettersom Åsa også hadde visse smerter og dårlig bevegelse i hoften, syntes Ulf de like gjerne kunne investere i en VelloFlex dobbelmadrass.

Pirring i kroppen

– Vi hadde egentlig ikke store forventninger den første natte, forteller Ulf. Men når de vel hadde lagt seg, begynte de å kjenne forskjellen.

– Gradvis opplevde jeg hvordan behagelige stikk og pirringer føltes i kroppen. Først i beina siden i resten av kroppen. Etter to timer måtte jeg snu meg og se om Åsa sov. Hun var også våken og kjente noe tilsvarende i ryggen.

Fri fra smerte

Raskt merket Ulf og Åsa at madrassen gjorde dem godt. Verk i muskelaturen avtok dag for dag og etter 14 dager kastet jeg tablettene mine, jubler Ulf.

Etter en tid på madrassen oppdaget Ulf også at han kunne ligge på den tidligere ømme armen.

– Jeg har ikke hatt det så bra siden 80 tallet, sier Ulf med ett stort smil om munnen.

For Åse tok det litt lenger tid men gradvis ble også hennes vonde og stive hofte bedre. Etter 2-3 måneder var hun smertefri.

En sensasjon

I dag har det gått et drøyt år siden Ulf og Åsa oppdaget VelloFlex magnetmadrass, og de er fortsatt like fornøyd.

– Den har gjort intet mindre enn underverk for oss, konstaterer Ulf. Alle med kramper eller søvnproblemer burde prøve.

Legen min sa at det ikke var noe å gjøre, og at jeg fikk venne meg til med å leve med smertene. Men nå er jeg smertefri! Jeg har fått livet tilbake

I mer enn 20 år har Britt Svensson, 65, lidd av gnagende ubehag og smerter i kroppen, men ikke nå lenger.
– Det er et under, utbryter hun. Jeg har fått livet tilbake.

Irritert på ektemannen

– Det startet med at mannen min bestilte en madrass. Jeg ble irritert og litt sint, for jeg syntes det fantes bedre ting å bruke pengene til, ler Britt. Men jeg endret raskt oppfatning dagen etter, da jeg merket hvor dypt og godt jeg hadde sovet på den.

Ubehag og smerter

Britt forteller hvordan hun i 20 års tid har lidd av et gnagende ubehag og smerter som flyttet seg rundt omkring i kroppen.
– Det beveget seg overalt, i fingre, hode og ben. Om morgenen var jeg utrolig stiv og smertene ofte uutholdelige. Legen min sa at det ikke var noe å gjøre, og at jeg fikk venne meg til med å leve med smertene.

Et nytt menneske

Etter at hun hadde brukt magnetmadrassen i en uke våknet Britt en morgen og tenkte: Men i alle dager, hvor er smertene?
– Jeg fortalte det med en gang til datteren min, som har lignende problemer, men som først var skeptisk, sier Britt. Men etter en uke med madrassen min var hun som et nytt menneske. Hun ringte og sa: «Vet du hva, mamma, jeg kan pusse vinduer, skifte gardiner og kjøre bil uten at det gjør vondt.»
– Jeg ble nødt til å kjøpe en ny madrass til meg selv, ler Britt.

Planla å gå av med pensjon

Britt arbeider som aktivitetsleder på et eldrehjem.
– På jobben spør arbeidskollegaene hva som er skjedd, du er så positiv og full av energi. Og jeg forteller gjerne.

– Egentlig hadde jeg faktisk tenkt å gå av med pensjon, legger Britt til. Tidligere var jeg helt utslitt når jeg kom hjem og var i dårlig humør. Men nå, når jeg føler meg så bra, har jeg bestemt meg for å jobbe i ett år til.

Inderlig takknemlig

Britt har ingen problemer med å få tiden til å gå.
– Med fem barnebarn skjer det alltid noe. Jeg er så inderlig takknemlig for at jeg nå orker. Nå for tiden kan jeg gå lange spaserturer eller strikke i flere timer uten å få vondt i hendene. Og jeg ble nødt til å be mannen min om unnskyldning for at jeg var litt sur på ham da han kjøpte madrassen, avslutter Britt med et smil.

Jeg fikk raskt hjelp for mine knesmerter. I tillegg ble jeg også kvitt nummenheten som har holdt meg våken om nettene. Selv min manns blå tær har fått tilbake sin riktige farge

Ann, 63 år, lever i dag et aktivt liv. Hun går daglige turer med hunden og bruker mye tid på hagearbeid. Men sånn har det ikke alltid vært. I en alder av 62 år satte knesmertene en stopper for jobben hennes som sykepleier. I tillegg til smertene ble også nattesøvnen et problem, da hun stadig våknet med nummenhet i armer, hender og fingre.

Smerter og nummenhet

– Jeg pleide å være veldig stiv i armene når jeg våknet, mens jeg nå flyr ut av sengen, ler Ann. – Smerte og nummenhet er borte.
Når jeg spør henne om hva som er årsaken, svarer hun muntert: – Tre netter på magnetmadrass!

Ny hverdag

– Hele hverdagen har blitt enklere. Å ta ned en hårføner som hang høyt oppe var et stort prosjekt, jeg klarte ikke å strekke ut armene mine. Nå går alt lekende lett. Hver eneste morgen er jeg lett på tå, kan strekke meg høyt og bruke kroppen uten smerter. Selv en lang joggetur klarer jeg nå!

Bedre blodsirkulasjon

– Selv min manns blå tær har fått tilbake sin riktige farge, forteller Ann. Kenneth var i utgangspunktet veldig skeptisk til madrassen. Men allerede etter den første natten bemerket han at han kjente en forskjell. I takt med at blodsirkulasjonen økte, kjente Kenneth prikking i kroppen, og det tok ikke lang tid før han ble helt smertefri.
– Ikke tro at ingenting hjelper. Hvis du har smerter eller våkner om natten, så anbefaler jeg å prøve. Jeg vet at det fungerer – på ordentlig, avslutter Ann.

Etter 3-4 netter begynte smertene å forsvinne. Ledd og fingre var ikke lenger ømme. Det var helt sprøtt, det var som å vinne i Lotto

Etter fem år med smerter hadde Lillemor Svensson innstilt seg på et liv med smerter. Men på mindre enn én uke ble alt forandret. Og når smerten ble borte, kom kreftene tilbake.

– Jeg har alltid vært aktiv, trent, vært mye ute og rask til å ta tak i
og gjøre ting, sier Lillemor. Til tross for mye smerter, har jeg alltid vært bestemt på at det ikke får kontrollere eller overta livet mitt. Men ganske raskt innså jeg at jeg måtte bremse ned.

Smerte og vondt

I fem år har Lillemor lidd av smerter og vondt. I rygg, skuldre, armer, håndledd og fingre.

– Det har vært som en konstant betennelse i musklene med prikking i armene. Da jeg ble gravid ble problemene verre.
Med kroppen full av smerter følte hun seg tom og utmattet. Når det var på sitt verste lurte Lillemor på om hun måtte forlate jobben i hjemmetjenesten, som hun virkelig likte godt og hadde hatt i ti år.

Som å vinne i Lotto!

– Da mor kom med en magnetisk madrass, var jeg i utgangspunktet skeptisk. Men hva hadde jeg å tape, spør Lillemor.
Etter 3-4 netter begynte smertene å forsvinne. Ledd og fingre var ikke lenger ømme, og hun følte seg ikke stiv og vond. Småkrampene hun hadde hatt forsvant også.
– Det var helt sprøtt, det var som å vinne i Lotto, utbryter Lillemor. Jeg fikk livet mitt tilbake!

Kreftene tilbake

Og når smertene avtok kom styrken og energien tilbake.
Før var jeg fokusert på smerten. Jeg prøvde hele tiden å fortrenge hvor mye det påvirket livet mitt. Men nå har jeg i stedet tid og energi til å være meg selv og til å være sosial igjen. Kreftene holder hele dagen og hele natten, og samboeren min merker spesielt godt den store forskjellen. Å ordne i huset, male og jobbe uten smerter er et mirakel!

Nye hverdag med sønnen

Men det Lillemor er mest takknemlig for, er at livet med hennes sønn på 14 måneder har blitt så mye enklere.
– Å kunne bære han rundt eller komme ned på gulvet og leke med han uten smerter er en utrolig gave. Hver dag tenker jeg på hvordan hverdagen var for bare noen få måneder siden. Jeg er så takknemlig, alt på grunn av denne madrassen, ler Lillemor.

Gradvis ble jeg bare bedre og bedre. Etter tre uker våknet jeg om natten og innså at jeg var smertefri. Nå kan jeg sove hele natten uten å ha vondt.

– Når man får inn et nytt produkt, vil man gjerne finne noen å prøve det på for å se om produktet duger. I dette tilfellet var jeg selv den perfekte kunden, og hvis det fungerte for meg, visste jeg at det skulle bli til stor glede for kundene mine, forteller Eva Salomonsson.

Langvarige smerter og ubehag

Eva, 68 år, som driver en helsebutikk, hadde nemlig selv lenge hatt smerter i stort sett hele kroppen og plagsomme ledd. Som sagt så gjort, Eva kjøpte en VelloFlex magnetmadrass og begynte å sove på den om nettene.
– Jeg merket umiddelbart en viss forbedring. Jeg sov bedre og kunne ligge stille i lengre tid. Men jeg ble ikke så veldig imponert i begynnelsen, siden jeg fortsatte å ha vondt av og til.

Helt smertefri

Men effekten skulle fortsette.
– Gradvis ble jeg bare bedre og bedre. Og etter tre uker våknet jeg om natten og oppdaget at jeg var uten smerter. Nå kan jeg sove hele natten, uten å ha vondt.

Merket en påtakelig forskjell

mars reiste Eva til Sälen og sov uten magnetmadrassen sin i to døgn.
– Det var gode og bekveme senger der, men smertene og ubehaget kom tilbake og jeg hadde vondt i kroppen de følgende dagene. Men så snart jeg sov hjemme igjen, begynte smertene å avta.

Eva var derfor litt bekymret da hun sist helg skulle reise til Skåne og sove i campingvogn.
– På grunn av problemene mine har jeg kostet på meg en god seng hjemme, så det å sove i campingvogn var jo ikke akkurat noe jeg drømte om. Siden jeg ikke kunne ta med meg begge, måtte jeg velge mellom min trykkavlastende sengemadrass og VelloFlex magnetmadrassen.

Valgte magnetmadrassen

På grunn av erfaringene fra siste gang hun sov hjemmefra valgte Eva magnetmadrassen.
– Det spilte ingen rolle at sengene var helt annerledes enn hjemme, smertene kom ikke tilbake. Og nå som jeg vet hva det kommer av, tror jeg faktisk at jeg kan sove nesten hvor som helst. Bare jeg kan ha med meg min VelloFlex magnetmadrass, avslutter Eva

Allerede andre natten med magnetmadrassen sov jeg hele natten for første gang på 11 år! Nå etter 3 uker er jeg helt smertefri om nettene. Siden jeg ikke tar noen smertestillende tabletter, er jeg 100 % sikker på hva det skyldes

– Jeg er en skeptisk person og prøver ikke hva som helst, begynner Malin. Men da min mor, som har hatt forferdelig vondt i 10 år, kom og fortalte at hun nå kunne sove hele natten, måtte jeg jo bare prøve dette. Jeg så jo på henne at hun var sprekere og gladere.

Kroniske smerter i 11 år

Malin har selv i 11 år hatt kroniske smerter i hoften etter at hun var gravid med sitt yngste barn.
– Legene fortalte at det ikke var noe farlig, men det gjorde veldig vondt. Jeg forsøkte å sove i alle mulige stillinger og å støtte meg opp med puter, men jeg kunne aldri sove en hel natt.

Sov hele natten for første gang

– Allerede den andre natten på magnetmadrassen sov jeg hele natten for første gang på 11 år! Nå har jeg hatt den i 3 uker og er helt smertefri om nettene. Litt smerte om dagen er alt som er blitt igjen, konstaterer Malin.

Ingen smertestillende tabletter

– Siden jeg ikke tar noen smertestillende tabletter, er jeg 100 % sikker på hva det skyldes. Dessuten gir madrassen meg en ro og en behagelig varmefølelse i kroppen som hjelper meg til å sove.

Jeg ble veldig overrasket, og kan fremdeles ikke helt fatte det, men siden den første natten med magnetmadrassen har jeg sovet godt.

I mer enn ett år har Maria Medlöv lidd av søvnproblemer.
– Hvis man aldri har opplevd det, vet man ikke hvor slitsomt det er. Det er så mye som avhenger av god søvn, forteller hun.

Søvnproblemene tok over

De rundt henne merket også raskt følgene av at Maria ikke var slik som hun pleide å være.
– Hele familien lider jo. Jeg pleier å være sprek og fornøyd, men uten søvn er man ikke like tålmodlig og orker ikke like mye som vanlig. Dessuten ble jeg stresset av å ikke kunne sove. Jeg som alltid har likt å ha mennesker rundt meg hadde ikke lenger lyst til å være sosial.

Sov hele natten

En dag kom datteren hennes hjem med en magnetmadrass.
– Selv hadde jeg aldri kommet på tanken om å kjøpe noe slikt. Men jeg er nok mer skeptisk enn jeg burde, ler Maria.

– Jeg ble veldig overrasket, og kan fremdeles ikke helt fatte det, men siden den første natten med magnetmadrassen har jeg sovet godt. Selvfølgelig har jeg våknet av og til, men jeg har alltid sovnet igjen. Og mannen min er nok like glad som jeg. Han våknet jo også når jeg ikke kunne sove om nettene og ville prate.

Stivhet og smerter avtok gradvis

Maria, som har brukt magnetmadrassen siden i høst, har fortsatt å sove like godt, men hun har også lagt merke til noe annet.
– Jeg har ofte hatt stive ledd og smerter i bena om morgenen. Jeg tenkte faktisk ikke så mye på det, men oppdaget forskjellen da både smerten og stivheten etter hvert forsvant da jeg begynte å bruke madrassen.